Alla tiivistelmä haravatalouksien osuudesta viestintäviraston tiedoitteesta. Lue tai ota suoraan yhteyttä meihin.

 

Velvollisuus ohjelmistojen ja palvelujen siirtämiseen (must carry)

Asunto-osakeyhtiöllä, kiinteistöosakeyhtiöllä tai muulla niihin verrattavalla yhteisantennijärjestelmän ylläpitäjällä, joka omistaa tai hallinnoi kiinteistön sisäistä tai usean kiinteistön välistä yhteisantenniverkkoa, jota käytetään joukkoviestinnän välittämiseen kiinteistössä käyttäjien päätelaitteisiin on velvoite siirtää verkossa tiettyjä verkon sijaintikunnassa vastaanotettavia televisio- ja radio-ohjelmistoja, niihin liittyvät mainoksia sekä oheis- ja lisäpalveluja.

Mitä siirtovelvoitteeseen kuuluu?

Siirtovelvoite eli niin kutsuttu must carry -sääntely perustuu tietoyhteiskuntakaaren 227 §:ään

http://www.finlex.fi/fi/laki/smur/2014/20140917

Siirtovelvoitteen alaisia ohjelmistoja ovat

  • Yleisradio Oy:n julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmistot, joita jaetaan maanpäällisessä joukkoviestintäverkossa. Televisiokanavista siirtovelvoitteen piiriin kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Fem, YLE Teema, YLE TV1 HD ja YLE TV2 HD. Digitan D-kanavanipun näkyvyysalueella myös YLE Fem HD kuuluu siirtovelvoitteen piiriin.
  • Vapaasti vastaanotettavat yleisen edun mukaiset valtakunnallisen ohjelmistoluvan nojalla lähetettävät televisio-ohjelmistot, joihin tulee liittää ääni- ja tekstityspalvelu. Tällaisia ohjelmistoja ovat MTV3 ja Nelonen.

Myös asunto-osakeyhtiön, kiinteistöosakeyhtiön tai muun niihin verrattavan yhteisantennijärjestelmän ylläpitäjän on huolehdittava siitä, että edellä mainitut ohjelmistot ja palvelut ovat käyttäjien saatavilla muuttamattomina ja samanaikaisesti alkuperäisen lähetyksen kanssa.

Siirtovelvoite rajaa osaa Viestintäviraston määräysten teknisistä velvoitteista

Viestintäviraston määräyksessä 57 määrätään viestintäverkkojen ja -palvelujen ylläpidosta sekä menettelystä ja tiedottamisesta vika- ja häiriötilanteissa.

Määräyksessä 58 määrätään viestintäverkkojen ja -palvelujen laadusta.

Osa määräyksissä annetuista velvoitteista ovat televisio- tai radiokanavakohtaisia velvoitteita, kuten määräyksessä 58 annettu velvoite seurata kanavakohtaisen lähetysvirran käytettävyyttä.

Lisätietoja velvoitteiden soveltamisesta ohjelmistojen jakeluun saat kustakin määräyksestä sekä niihin liittyvästä, määräyskohtaisesta perustelut ja soveltaminen -muistiosta (ns. MPS-muistio).

Ylen HD-kanavat näkyvät myös kaapeli-tv-verkoissa DNA:n antenniverkon ja Digita D-kanavanipun näkyvyysalueilla, ks. tarkemmin https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2014/ yletv1hdjayletv2hd-kanavatnakyvatmyoskaapeli-tv-verkoissadnanantenniverkonnakyvyysalueella.html

 

Tuntuiko teksti heprealta? Onko asia vain unohtunut? Tilaa ammattilainen apuun!

Ota meihin yhteyttä, niin tarkastetaan kiinteistösi antenniverkko ja laitetaan se ajan tasalle, mikäli puutteita löytyy.