Palvelut taloyhtiöille

Antenniverkossa on tarjolla laaja valikoima HDTV- eli teräväpiirtokanavia. DVB-T2-tekniikka mahdollistaa HD-kanavien tai entistä useamman peruskanavan katselun antennitalouksissa. Ajanmukaisilla antenneilla ja vastaanottimilla asukkaat pääsevät seuraamaan mm. vapaasti jaettavia YLE:n HD-kanavia sekä laajempaa maksutelevisiotarjontaa.

Antenniverkossa lähetyksiä tarjotaan sekä UHF-, että VHF-taajuusalueilla. HDTV-kanavia voidaan katsoa DNA:n VHF-verkon näkyvyysalueella, mikäli kiinteistössä on ajanmukainen DNA:n tv-lähettimeen suunnattu antenni ja T2-virittimellä varustettu vastaanotin.

UHF-verkon kanavien vastaanotto jatkuu edelleen kiinteistön UHF-antennilla.

1.1.2014 voimaan astunut Viestintäviraston määräys 65/2103M kiinteistön sisäverkoista velvoittaa taloyhtiöt huolehtimaan kaikkien YLE:n kanavien saatavuudesta asukkaiden käyttöön. Tämä velvoite kattaa myös YLE:n teräväpiirtokanavat.

On siis monta hyvää syytä, miksi taloyhtiön kannattaa varmistaa antennilaitteiston ajanmukaisuus. Mikäli yhtiönne antennijärjestelmä ei ole ajantasalla ja suunnitteilla on suurempia kunnostustöitä, on tässä yhteydessä helppo toteuttaa antennijärjestelmän päivitys uudelle tasolle. Tilaa antennialan ammattilainen suorittamaan tarvittavat päivitykset jo nyt.

Tänä päivänä osa tv-lähetyksistä on näkyvissä myös netin kautta. Valokuituyhteydet takaavat nopean tiedonsiirron koko taloyhtiössä. Kaikki asiantuntijamme ovat kokeneita kuituhitsaajia. Näin suuremmatkin kuitutyöt valmistuvat nopealla aikataululla. Käytössämme on operaattoritasoinen kuitututka, sekä videomikroskooppi, joilla voimme tehdä loppupöytäkirjat tekemistämme kuitutöistä.

Teemme myös vaativampia antenni- ja satelliittikohteita.

Exatell Oy on DNA Welhon valtuutettu VHF Pro-yhteistyökumppani.

Hyödyllisiä tiedotteita
dna.png
Markkinaoikeus hyväksyi DNA:n valituksen
22.2.2019 klo 15.56
DNA on voittanut markkinaoikeuden käsittelyyn viemänsä Yleisradion julkista hankintaa koskevan asian. Markkinaoikeus kieltää Yleisradiota jatkamasta hankintalain vastaista hankintamenettelyä antenniverkon tv-palveluja koskevassa kilpailutuksessa.
Lue lisää
003.jpg
Tiedote Marraskuu 2016
1.11.2016 klo 15.02
Antenniverkosta tv-palvelunsa vastaanottaville kodeille on koittanut kokonaan uusi aika. Suomessa on nykyisin kaksi antenni-tv-verkkoa, minkä ansiosta kanavatarjonta on moninkertaistunut ja myös HD- eli teräväpiirtopalvelut ovat antennikotien ulottuvilla. Suomessa ollaan siirtymässä uuteen antenniverkon lähetystekniikkaan, joka edellyttää vastaanottolaitteiston päivitystä.
Lue lisää
004.jpg
Suomi siirtyy T2-aikaan
23.9.2016 klo 6.37
Suomen antennilähetysverkon tv-toimijat ovat sopineet vapaasti jaeltavien antenniverkon kanavien yhtäaikaisesta siirtymisestä teräväpiirtolähetykset mahdollistavaan DVB-T2 -lähetystekniikkaan. Nykymuotoiset DVB-T -lähetykset loppuvat 31.3.2020. Rinnakkaiset HD-lähetykset laajentuvat arviolta noin vuotta aiemmin.
Lue lisää