Onko sinun talous valmis teräväpiirtolähetysten vastaanottoon?

Digita tiedotti tällä viikolla antenniverkon teräväpiirtokanavien peiton parannuksista ja tavoittesta teräväpiirtosiirtymän aikataulusta. Alunperin keväälle 2020 kaavailtu T2-siirtymä on nyt tarkoitus toteuttaa vuosien 2024-2025 aikana. Varmistat parhaan yhteensopivuuden ja katkottoman kuvan, kun antennisi on uusi, LTE 700Mhz suojattu ja oikein suunnattu lähettimeen. Myös vastaanottimesi pitää olla DVB T2-yhteensopivia.

Alla kooste Digitan tiedoitteista.

Lähteet: Digitan verkkosivut

 

13.2.2023 - Nelonen HD

Sanoma Media Finland aloitti Nelonen-kanavan lähetykset teräväpiirtona valtakunnallisesti 99,96 prosentin peitolla Digitan antenni-tv-verkossa maanantaina 13.2.2023 kanavapaikalla 24. Nelonen HD-kanavan ohjelmisto on identtinen Nelonen-kanavan ohjelmiston kanssa, mutta kuvanlaatu on tarkempi. Nelonen-kanavalla tarjolla olevat HybridiTV-palvelut ovat luonnollisesti saatavilla myös Nelonen HD-kanavalla.

 

17.2.2023 - MTV3 HD

Digita ja MTV ovat sopineet MTV3 HD -kanavan laajentamisesta valtakunnalliseksi osana käynnistyvää HD-siirtymää. Jo vuodesta 2020 lähtien MTV3 HD on näkynyt 90 prosentin peittoalueella, nyt 17.2. alkaen näkyvyysalue on 99,96 prosenttia vakituisista asunnoista. Tämän lisäksi AntenniTV kattaa myös lähes 100 prosenttia vapaa-ajanasunnoista. MTV3 -kanavalla tarjolla olevat HybridiTV-palvelut, kuten parhaillaan käynnissä olevat Putouksen äänestyspalvelut, ovat luonnollisesti saatavilla myös MTV3 HD -kanavalla. MTV3 HD näkyy AntenniTV:ssä kanavapaikalla 23.

 

HD-siirtymän kaavailtu aikataulu

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme antenni-tv-verkkoon tärkeimmät tv-kanavat teräväpiirtomuodossa. Tv-toimiala suunnittelee parhaillaan HD-siirtymän tarkempaa aikataulua. Tällä hetkellä arvioimme, että siirtymä yksinomaan teräväpiirtolähetyksiin voisi tapahtuma vuosien 2024–2025 aikana”, kertoo Digitan TV-liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen.

AntenniTV tarjoaa tv-katsojille yli 20 maksutonta tv-kanavaa. Antenni-tv-verkon toiminnan jatkuvuuden ja palvelutason turvaaminen on Suomessa tärkeää. Käynnissä oleva HD- ja äly-tv-siirtymä parantaa AntenniTV:n kilpailukykyä, tehostaa taajuuksien käyttöä sekä säästää energiaa. Lisäksi HD-siirtymä parantaa tv-talouksien valinnanmahdollisuuksia korkealaatuisten televisiolähetysten vastaanotossa.

Teräväpiirtolähetysten katselu edellyttää DVB-T2-vastaanottimen

Teräväpiirtokanavien katsomista varten tarvitaan Antenna Ready HD -testattu vastaanotin tai vastaanottimen pitää olla DVB-T2-virittimellä varustettu. Voit katsoa Antenna Ready HD -testatut laitteet osoitteesta www.testatutlaitteet.fi.

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.

 

Alla antenniverkossa näkyvien ilmaisten HD-kanavien lista.

Kanava #
YLE TV1 HD 21
YLE TV2 HD 22
MTV3 HD 23
NELONEN HD 24
YLE TEEMA & FEM HD 25
ESTRADI HD 39

Oman alueen HD-muotoisten kanavien näkyvyyden voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta.